O nama

Malo je takvih vaterpolo timova u državi, no uistinu i u svetu, koji za sobom imaju 80-godišnju istoriju. Mi se nalazimo u privilegovanoj poziciji da u 2010. godini proslavimo ovaj jubilej.

Bezgranična ljubav naših predaka prema ovoj grani sporta inicirala je, a potom pak tokom dugih decenija održavala u životu ovaj tim, premda su u životu ovog društva postojali i zaista teški trenuci. Taj fanatizam i tu ljubav mi - sadašnji članovi ovog kluba - obavezni smo da predamo dalje, narednom pokolenju koje stupa za nama, pošto bi, saobrazno našim planovima, ime Sente brojnom sportskom bratstvu trebalo predočavati barem još toliko godina.

Naši preci, a sa njima zajedno i mi, izatkali su hrabre planove, a za njih je karakteristično bilo i to da su uvek hodili po zemlji. Pred sebe su postavljali dostižne ciljeve, a iste su uspevali i da dostignu kroz više generacija.

Veliki izazovi stoje i pred nama: naš odgoj novog pokolenja predstavlja primer u celoj državi, a rezultat ovog stručnog rada predstavlja i to što smo se u našoj novijoj istoriji pokatkad drznuli da stupimo i među "velike", odnosno drznuli bismo se, budući da i nadalje ne raspolažemo za viši rang takmičenja neophodnim pogodnim pokrivenim bazenom. U zajednici sa gradom i ovaj će problem u dogledno vreme, valjda, biti rešen.

Do tada pak budimo ponosni na naše pretke, na naše drugove koji su stekli renome u okviru države, na to što smo na saveznom nivou među prvima uspostavili žensku sekciju a prevashodno na to da naš klub broji više od 300 članova, kao i na to da naše treninge posećuje pak gotovo stotinu dece i omladinaca.

Podignimo ovom prezentacijom spomenik svima onima koji su u životu našeg kluba preuzeli svoju ulogu i neprekidnim radom njegovo ime zauvek uklesali u istorijat ovdašnjeg sporta.

Karolj Lenđel
predsednik Vaterpolo kluba "Senta"

  

Random Image

2010_08_26_5_.jpg

Ko je ovde

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova