RÓLUNK

Kevés olyan vízilabdacsapat van az országban, de a világon is, amely 80 év történelmet tud maga mögött. Mi abban a megtisztelő helyzetben vagyunk, hogy 2010-ben e jubileumot ünnepelhetjük. Elődeink határtalan szeretete a sportág iránt megindította, majd hosszú évtizedekig éltette a csapatot, habár voltak igen nehéz pillanatok az egyesület életében. E fanatizmust és szeretetet vagyunk mi, mostani klubtagok hivatottak továbbadni az utánunk jövő nemzedékeknek, mert terveink szerint a Zenta nevét legalább még ennyi évig kell ismernie a sportolók népes táborának.

Elődeink - s velük együtt mi is - bátor terveket szövögettek, ugyanakkor az is jellemző volt rájuk, hogy mindig a földön jártak. Elérhető célokat tűztek ki maguk elé, s több generációval sikerült is azokat elérni. Előttünk is nagy kihívások állnak: utánpótlás-nevelésünk országszerte példát mutat, s e szakmunka eredménye az, hogy újkori történetünkben időnként a "nagyok" közé merészkedünk, azaz merészkednénk, hiszen továbbra sincs magasabb rangfokozatra alkalmas fedett medencénk. A várossal összefogva, belátható időn belül talán ez a gond is megoldódik. Addig is, legyünk büszkék elődeinkre, országos hírnévre szert tett társainkra, arra, hogy szövetségi szinten az elsők között hoztuk létre a női szekciót, s főként arra, hogy klubunk háromszáznál több tagot számlál, edzéseinket pedig mintegy száz gyermek és fiatal látogatja.

Állítsunk e könyvvel emléket mindazoknak, akik klubunk életében szerepet vállaltak, s állhatatos munkájukkal örökre bevésték annak nevét a térség sporttörténelmébe.

Lengyel Károly
a Zenta Vízilabda Klub elnöke

Random Image

2010_08_30_035.jpg

Ko je ovde

Ko je na mreži: 12 gostiju i nema prijavljenih članova